Popis
Gotukola neboli Pupečník podporuje paměť, učení a dokáže regenerovat nervovou soustavu. Výzkumy ukazují výborné výsledky u jedinců s Alzheiemerovou chorobou. Tato bylina dle ajurvédského lékařství omlazuje, usnadňuje hojení ran, jizev, upravuje chuť k jídlu. Tato bylina se nedoporučuje v těhotenství, kojící ženy by se měly poradit se svým lékařem.
Může se užívat stejně jako natural, nemění chuť jídla. Jediné, co nedoporučujeme, je delší smažení.
Výhody ghíčka:
- Není třeba jej skladovat v lednici a má dlouhou trvanlivost (týká se pouze čistého neochuceného ghí).
- Má vysoký kouřový bod (250 °C), díky čemuž na něm můžete bez obav smažit (týká se pouze čistého neochuceného ghí).
- Neobsahuje mléčné bílkoviny, takže je vhodné i pro lidi s intolerancí laktózy a kaseinu.
- Detoxikuje organismus tím, že na sebe váže toxiny a volné radikály.
- Zabraňuje vzniku zánětů a upravuje hladinu cholesterolu.
- Napomáhá trávení tím, že stimuluje tvorbu žaludečních kyselin.
- Posiluje obranyschopnost organismu.
- Obsahuje omega - 3 a 6 mastné kyseliny, které jsou velmi důležité pro správné fungování mozku. Dále obsahuje vitamíny A, D, E, K.
Složení: bezvodý máslený tuk min. 99%
Energetická hodnota: 3677kJ/878,2kcal/ 100g
Tuky: 99%
Nasycené mastné kyseliny: 70g/100g
Sacharidy: 0,4%
Bílkoviny: 0,1g/100g
NaCl: 0,01g/100g
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.