Jídlem proti kvasince díl 3.

Nebuď potravou pro houbu Candida

Když jsme začali s protikvasinkovou dietou, věděli jsme už, že kvasinku máme „přemnoženou“, a proto jsme věděli, co máme hledat. Spousta lidí ale trpí různými obtížemi, které si s kvasinkou nespojí. Mohou to být např. potíže s trávením, alergie na určité jídla, kožní obtíže, suchý kašel, záněty dutin, kloubů, spojivek, pohlavních orgánů, chronický únavový syndrom, deprese aj. A toto dělají bohužel i lékaři. Léčí následky, neřeší příčinu. Bohužel i tehdy, přeroste-li kvasinka v houbu, která např. působí záněty. V jejich ložiscích pak laboratoře najdou bakterie, obvykle stafylokoky či streptokoky, a následně léčí lékař právě je.

Třeba právě vaše ničím nevysvětlitelné zdravotní potíže souvisí s kvasinkou.

Internet je sice plný informací, ale já mám za to, že není nad to mít knihu, do které se dá stále nahlížet. My jsme našli velmi komplexní knihu polského autora Andrzeje Januse Nebuď potravou pro houbu Candida, kterou vám chci doporučit.

V knize se dočtete jak kvasinku poznat, je zde i jednoduchý test. Autor zde vysvětluje, jaký je rozdíl mezi kvasinkovým a houbovým onemocněním, popisuje jejich příčiny i léčbu. Jsou zde kapitoly věnované postupu léčby různých oblastí od trávicího ústrojí, dýchacího ústrojí, pohybového aparátu, kůže, močových cest, pohlavních orgánů, až po např. poruchy menstruačního cyklu, vysoký krevní tlak, astma, lupénku nebo zelený zákal. A samozřejmě se věnuje i onemocnění dětí.
V knize naleznete rady a návody jak se léčit změnou stravovacích návyků. Jsou zde popsány diety speciálně nejen pro malé děti, ale i těhotné a kojící ženy. Je zde i 19 stran receptů.

Líbí se mi závěr knihy, kde autor nabádá k péči o své zdraví, přijetí odpovědnosti za něj a nesvěřování ho do cizích rukou, protože jediný, komu opravdu záleží na vašem zdraví, jste vy.


Standa

  Předchozí díl Jídlem proti kvasince najdete zde.

Kniha nebud potravou pro houbu candida medarek